Útlevél pótlás »

Az űrlap kitöltésével lehetősége van magánútlevél, szolgálati útlevél, valamint hajós szolgálati útlevél pótlására annak elvesztése, eltulajdonítása vagy megsemmisülése esetén. Az útlevél pótlása iránti kérelem kizárólag abban az esetben nyújtható be elektronikus úton, ha a pótlandó útlevél 2013. január 1-jét követően került igénylésre és kérelmezője hozzájárult ujjnyomat adatának tárolásához, vagy ujjnyomat adat felvételezésére a jogszabályban előírt okból nem került sor. Az eljárás illetékmentes, ha a pótlás oka a korábbi útlevél eltulajdonítása.

Második magánútlevél igénylés »

Az űrlap kitöltésével lehetőség van második magánútlevél igénylésére, valamint egyszersmind eleget tehet bejelentési kötelezettségének, ha igénylésének oka előző második magánútlevelének elvesztése, eltulajdonítása, vagy megsemmisülése. Második magánútlevél kizárólag abban az esetben igényelhető elektronikus úton, ha a kiállítása alapjául szolgáló magánútlevél 2013. január 1-jét követően került igénylésre és kérelmezője hozzájárult ujjnyomat adatának tárolásához, vagy ujjnyomat adat felvételezésére a jogszabályban előírt okból nem került sor. Az eljárás illetékmentes, ha a pótlás oka a korábbi második magánútlevél eltulajdonítása.

Meglévő útlevél igénylés gyorsítása »

Az űrlap kitöltésével lehetősége van a magánútlevél, második magánútlevél kiállítása iránti kérelem benyújtását követően a normál eljárásban igényelt okmány gyártási idejének lerövidítésére, amennyiben az okmány még nem került gyártásba. Az eljárás igazgatási szolgáltatási pótdíj köteles.