Jármű tulajdonosváltás bejelentés »

A jármű korábbi tulajdonosaként lehetősége van a tulajdonosváltás ingyenes bejelentésére.

Ideiglenes kivonás »

A jármű tulajdonosaként és üzembentartójaként elektronikus úton kérheti a gépkocsi forgalomból történő ideiglenes kivonását a 2300 forintos igazgatási szolgáltatási díj megfizetése ellenében.

Ideiglenes kivonás hosszabbítása »

A jármű tulajdonosaként és üzembentartójaként elektronikus úton kérheti a gépkocsi forgalomból történő ideiglenes kivonásának meghosszabbítását a 2300 forintos igazgatási szolgáltatási díj megfizetése ellenében.

Jármű ismételt forgalomba helyezés »

A jármű tulajdonosaként és üzembentartójaként elektronikus úton kérheti a forgalomból ideiglenesen kivont gépkocsi forgalomba történő visszahelyezését a 2300 forintos igazgatási szolgáltatási díj megfizetése ellenében.

Gépjárműadat-lekérdezés »

Tisztelt Felhasználó! Tájékoztatjuk, hogy 2019. januártól a Jármű Szolgáltatási Platform szolgáltatás keretében díjmentesen, elektronikus úton is lekérdezhető többek között az adott jármű eredetiségvizsgálati képi dokumentációja, a káreseménnyel érintettségének ténye, a jármű alapvető műszaki adatai, forgalmazási korlátozási adatai, valamint a járműnyilvántartásban szereplő kilométer-óra adatai.
Kérjük, amennyiben a díjmentes szolgáltatást kívánja igénybe venni, látogasson el az alábbi oldalra!


A gépjárműadat-lekérdező szolgáltatás használatával lekérdezheti egy vagy több gépjármű bizonyos műszaki adatait (pl. összes, az adott gépjárműhöz rögzített km-óra állás és a rögzítés időpontja), valamint kérheti azok egyezőségének vizsgálatát. A szolgáltatás Ügyfélkapu regisztrációval vehető igénybe igazgatási szolgáltatási díj ellenében. (1 gépjármű adatainak lekérdezése 625 Ft).

Törzskönyv pótlása »

Lehetősége van a törzskönyv pótlására annak elvesztése, eltulajdonítása vagy megsemmisülése esetén. A törzskönyv pótlása iránti kérelem kizárólag abban az esetben nyújtható be elektronikus úton, ha a pótlandó törzskönyv adataiban változás nem következett be és a kérelmezője a jármű tulajdonosa és a törzskönyv jogosultja is egy-személyben. Amennyiben a törzskönyv a tulajdonoson kívül más személy vagy szerv (pl.: hitelintézet) jogszerű birtokában van, jogosultság hiányában kezdeményezik elektronikus úton a törzskönyv pótlását. Az ily módon, nem jogszerűen, kezdeményezett törzskönyv pótlásáért a kérelmező felelős! Az eljárás illetékmentes, ha a pótlás oka a korábbi törzskönyv eltulajdonítása.