Teljesen megújult a Központi Okmányiroda
2012. december 18.
Korszerű, ügyfélbarát környezet várja az állampolgárokat a felújított Központi Okmányirodában. A közigazgatás modernizálása keretén belül az első, új arculatú ügyfélszolgálat, az ügyfelek a magasabb színvonalú és kényelmesebb kiszolgálása érdekében. Átalakultak az ügyintézői pultok és akadálymentes lett az egy légterű ügyfélváró. Az átalakításnak köszönhetően egy helyen történik majd a személyügyi-, valamint a gépjármű okmányok ügyintézése.
 

Az akadálymentes épületet Dr. Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter adta át az ügyfeleknek. A miniszter a megnyitón elmondta: a megújult irodában a kormányablakok jövőjét is láthatjuk. Vetési Iván, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának elnöke szerint mostantól lényegesen kellemesebben lehet majd eltölteni az ügyintézési időt a Központi Okmányirodában. Hozzátette, hogy jelentős mértékben kibővült a munkaállomások száma, mintegy 32 darab került kialakításra. Az iroda hatékonyabb működését szolgálja a Véső utcai új bejárat. Az itt érkező ügyfelek az elkészült okmányaikat vehetik át. A gyermekbarát közigazgatás jegyében az egységesített ügyféltérben a gyermeksarok is várja a kicsiket.

A Központi Okmányiroda változatlan helyen - a Visegrádi utca 110. szám alatt -, változatlan nyitva tartással áll az állampolgárok rendelkezésére.