Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Kormány az 1312/2016 (VI.13.) Korm. határozatával döntött arról, hogy a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) jogutódlással 2016. december 31 - ével megszűnt. Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy jelen weblap archív honlapként működik, tartalma nem frissül. Kérjük, hogy az aktuális információért keresse fel az illetékes jogutódok által működtetett honlapokat (nyilvantarto.hu, web-lak.hu, kormanyhivatal.hu). Okmányügyeiket változatlanul, személyesen a kormányablakokban (Részletes információ: https://kormanyablak.hu/hu) és az okmányirodákban, interneten a „Webes Ügysegéd” segítségével intézhetik, valamint ügyintézéssel kapcsolatos általános tájékoztatással 0-24 órában a 1818-as telefonszámon elérhető Kormányzati Ügyfélvonal áll a rendelkezésükre.
Igényelt okmány nyomon követése

Az okmánystátusz lekérdező felület célja:
A szolgáltatás igénybevételével ingyenesen, könnyen és gyorsan lehet tájékozódni az igényelt okmány elkészítésre vonatkozó aktuális státuszról. Az igénylést követően az igénylői adatlapon szereplő szám segítségével információ kapható az igényelt okmány tekintetében, hogy mikor áll feldolgozás, kiállítás illetve továbbítás alatt, valamint hogy mikortól lesz átvehető.

Érintett okmányok köre:
- személyazonosító igazolvány
- magánútlevél
- vezetői engedély

A szolgáltatás igénybevételhez szükséges adatok:
- igényelt okmány típusa – legördülő listából történő kiválasztással
- igénylői adatlapon szereplő bizonylatszám*
- születési dátum – legördülő listából történő kiválasztással is
- ellenőrző kód

Státusz alapján megjelenítésre kerülő szöveg:

- feldolgozás folyamatban van
- kiállítás jelenleg folyamatban van
- elkészült és továbbításra került**
- átvehető
- átvételre került
- elkészült, de nem került átvételre
- elutasításra került
- nincs folyamatban lévő okmányigénylési ügy

*A Webes Ügysegéden keresztül (http://www.kekkh.gov.hu/hu/webes_ugyseged) igényelt személyi okmány esetében, a fizetést követően, a rendszer által generált, kinyomtatható pdf formátumú adatlap felső sorában található a szükséges bizonylatszám.

** Amennyiben azonnali vagy sürgősségi eljárás keretében igényelt okmányt (1 és 3 nap alatt legyártott okmányok), úgy az „elkészült és továbbításra került” státusz a Központi Okmányirodában történő átvehetőséget jelent.